fredag 22. august 2008

Logg og fangstrapport fredag 22 august 2008

Vi har fått kveite på første forsøk!!

Etter avreise fra Frøya for å komme til båten som lå i Dolmsundet har vi merket at det har vært noen små logistikk problemer på årets kveittur. Vi er bl.a. litt usikre på hvem som hadde ansvaret for å ta med agnet fra bilen til båten. (undertegnede mener det ganske sikkert var Bård;-), Etter påmønstring og litt kjøring skulle vi ha agn på fiskeline og kveitva, men der var liksom noe som manglet, så vi måtte snu og henten agnet. Det var akkurat det som manglet:-)

Da vi hadde satt på agn på både va og line og satt ut redskapen utenfor Torsøy, måtte vi ha oss litt lunch. Men det var noe som manglet, vi hadde glemt å ta med mat. Men vi hadde litt nødproviant fra Rignes og vår gode venn Mr. Calvados for å døyve den verste sulten. Det holdt en liten stund, men Frode måtte snart ut å dykke for å finne mat. Fangsten der ble kamskjell, krabbe og ei spidda kveite. Så nons-menyen ble ris og kveite med havsalt (i nøden spiser fanden kveite og ris med havsalt;-)

Utenfor Torsøya fisket vi etter uer, men fikk bare sei til det var dags for å dra redskapen som var i sjøen. Der klarte vi å fylle stampen full av fisk. JIPPI!Tiden var da inne for retur til Placa del Fillingsnes for bearbeiding og foredling av fangsten. (her er bilde av Frode og ei stor hyse, for ordens skyld vil vi opplyse at Frode er til høyre i bildet:)

Menyen for kvelden er serrano skinke med dadler til forrett, til forret 2 er det skrei tunger. Hovedrett er klippfisk av selvfisket skrei, potet, kålstappe og bacon. Til dessert har vi vår gode venn Mr. Sjokolade og Mr. Cognac.

Fangstrapport:
3 longe (latin: langus pangus)
6 hyse (lat: frodos flekkus)
1 kveite (lat: flatos potatus)
1 hai (lat: hai hai)
6 torsk(lat: Bårdos sjeggos)
3 sei (lat: du de)

Logg:
11:50 Avgang Dolmøy
13:30 Fiskeline ferdig agnet
14:30 Fiskeline og kveitva ferdigsatt på Frøya
16:00 Dykk etter mat (kamskjell, krabbe og kveite)
17:00 Dykk ferdig
17:30 Kveitemiddag på sjøen
18:10 Uer fiske
19:00 Drar kveiva og fiskeline
20:00 Retur til Fillingsnes
21:00 MS Tora i dokk
22:30 Middag
23:15 Middagshvil (Bård og Frode, noen må jo jobbe)


Se bilder fra turen her
Høst 2008 - Dag1

1 kommentar:

kveiteline sa...

Onsdag skal vi igjen sette kveiteline - sj?ulken og jeg. Sist fikk vi 4 kveiter, ikke s? store. H?per p? en liknende som p? videoen.